Simpele Trucs Waarmee 50-plussers er 10 Jonger uit Gaan Zien
Wie ouder dan 50 wordt zal snel ontdekken dat het lichaam en de huid beginnen te verouderen aan een veel sneller tempo dan ooit tevoren. Gelukkig kan je met enkele simpele trucjes er minstens 10 jaar van doen!


Stap 1: de tanden!

1


Ga je tanden witten. Het klinkt misschien raar om dat als tip mee te geven maar het is wel logisch. Hoe ouder je wordt hoe donkerder je tanden immers worden. Gele tanden zijn dan ook een goede indicatie van een hogere leeftijd. Bovendien kunnen de effecten van koffie en roken tegen dat je 50 bent al heel goed zichtbaar geworden zijn. Als je tanden echt geel zien is het dan ook meer dan aan te raden je tanden te laten witten bij een tandarts naar keuze. Je zult het merken vanaf je de spiegel bekijkt: er is minstens 10 jaar van gegaan! Valt het nog wel mee met die tanden? Koop dan een speciale tandpasta die je thuis kan gebruiken.


Stap 2: je gewicht

2


We weten het: je metabolisme begint serieus te vertragen hou ouder je wordt. Vanaf een jaar of 30 begint het al moeilijker te worden en tegen dat je 50 bent lijkt het gewoon hopeloos geworden. Je dieet en oefeningen niet aanpassen leidt dan op een simpele manier tot meerdere kilo’s gewichtstoename per jaar. En niets maakt zo oud als extra gewicht. Controleer dan ook je gewicht!


Stap 3: kleed je jong maar niet te

Jamie Lee Curtis


Je jong kleden kan heel wat jaren van je leeftijd trekken als je het goed doet. Nee, daarbij bedoelen we niet doorzie topjes, minirokjes en felle kleuren. Dat is te hard proberen en zal net verouderen omdat je echt niemand in de maling ermee neemt. Wat je wel moet doen is kleding zonder vorm vermijden en de typische oma tenues maar in de winkel laten hangen. Dat geeft immers de indruk dat je iets te verbergen hebt. Bijvoorbeeld je leeftijd. Blader dan ook zeker af en toe door de modemagazines en je zult zeker wat leuke ideetjes opdoen om je leuk te kleden.


Stap 4: een goede BH!

Het beste hierbij zou zelfs zijn om een BH professioneel gefit te laten worden in één van de duurdere winkels gespecialiseerd in dit soort zaken. Zo ben je er tenminste zeker van dat de BH die je aankoopt perfect past bij je figuur. Waarom zo drastisch? Met de leeftijd beginnen borsten door te zakken en dat wordt nog eens versterkt na kinderen. Een goede BH dragen zal dan ook in 1 klap jaren van je uiterlijk doen.


Stap 5: match je huid en haar

Kies voor een haarkleur die je huidtoon mooi complimenteert en blijf hierbij. Tegen dat je 50 bent geworden heb je meer dan waarschijnlijk al redelijk wat grijs om te bedekken. Kies hier dan ook voor een kleur die goed gaat bij je huid. Donkere kleuren geven een nood aan meer kappersbezoeken, lichtere kleuren zullen duurder uitvallen.


Stap 6: vergeet je huid niet

6


Met de leeftijd komen ook rimpels, huidverkleuringen en droge huid. Dit is dan ook een goed moment om te praten met je dokter over huidcrèmes. Als niets anders helpt kan je zelfs je toevlucht nemen tot botox voor de rimpels. Vergeet hierbij ook niet altijd zonnecrème te gebruiken!


Stap 7: lichtere make-up

Zware foundation en poeder kan rimpels en lijntjes in je huid net veel duidelijker maken en je leeftijd veel mee tonen. Een zachtere oogschaduw en subtielere make-up is dan ook een veel beter idee eens je de 50 voorbij bent!
Wat je misschien ook interessant vindt: