Is kip gezond?
Kip is gezond en mager vlees!


Kip is een wereldwijd veel gegeten stuk vlees. Dit komt mede door de veelzijdigheid van het vlees, het is namelijk op veel verschillende manieren te bereiden. Over het algemeen is het eten van kip best gezond. Het is namelijk mager vlees, mits het op een goede manier wordt bereid. Uiteraard zijn bijvoorbeeld gefrituurde kipnuggets verre van gezond.

Kip bevat veel goede eiwitten

In kip zitten veel belangrijke eiwitten, vitamines B, ijzer en ook zink. In een portie van 85 gram kipfilet zit ruim 27 gram eiwit. Deze leveren genoeg aminozuren op om het menselijk lichaam gezond te houden. De eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor ons spierweefsel, inclusief onze skeletspieren, onze hartspieren en de spieren in onze darmen. Daarnaast dragen ze bij aan de afbraak van giftige stoffen.

Kip tijdens een dieet


In tegenstelling tot veel andere vleessoorten is kip redelijk mager. Dit zorgt ervoor dat kip prima gegeten kan worden tijdens een dieet. Vooral de kipfilet is erg mager. Toch is het niet het meest magere vlees dat u kunt eten. Zo bevat mager rundvlees nog minder vet (en calorie├źn). Een handige tip is om kippenvlees zonder vel te eten. Hierin zit namelijk het meeste vet en de meeste cholesterol.
Wat je misschien ook interessant vindt: