In deze 15 landen worden mensen gemiddeld het oudst
Waarom staat Nederland hier nou niet tussen??

farmer-540658_640

Het Wereld Economische Forum (WEF) heeft in het onlangs vrijgegeven Global Competitiveness Survey niet alleen naar de financiële gezondheid van landen gekeken, maar ook naar de gezondheid van de bevolking. Het WEF heeft gekeken naar de gemiddelde levensverwachting van elk land afzonderlijk. Daar is een ranglijst van gemaakt waarop te zien is waar de gemiddelde levensverwachting het hoogste is. Zo zou het te verwachten zijn dat bij landen met een sterke economische positie ook de levensverwachting van mensen hoger moet liggen dan bij onderontwikkelde landen.

Dit omdat de gezondheidszorg vaak beter geregeld is en ook het eten en drinken kwalitatief beter is. Wat interessant is om te zien dat een aantal landen een lagere levensverwachting heeft dan verwacht. Dit zit hem met name in het mentale aspect en de geestelijke gezondheid van de mens, wat resulteert in meer zelfmoord gevallen. WEF heeft een lijst samen gesteld met een top 10 van landen waar de levensverwachting het hoogste is. Uiteindelijk zijn het er 15 geworden omdat een aantal landen dezelfde levensverwachting hebben.

De ranglijst is volgens de OECD data samen gesteld en zo is er geprobeerd erachter te komen waarom de mensen in deze landen een lange levensverwachting hebben.

10. Zuid-Korea-81.4 jaar.

De levensverwachting in het land is gestegen in de afgelopen jaren als gevolg van de verbetering van de economie door het genereren van een meer productieve middenklasse. De OECD waarschuwt echter nog wel steeds voor een hoge vervuiling ten opzichte van andere lidstaten.
Zuid-Korea
Wat je misschien ook interessant vindt: