Korte kapsels – Trends 2019

Als je haar maar goed zit toch? Maar wat zijn nu precies de laatste nieuwe haartrends voor 2019? Misschien kunnen we je verrassen met een paar supertoffe trendy looks. We kunnen in ieder geval vertellen dat de ‘bob’ terug is. De lange lokken mogen een flink stuk korter en het liefste in die slordige boblijn die we dit jaar veel gaan zien. Niet ieder haartje hoeft hierbij in de plooi te zitten, het mag beste een woeste uitstraling hebben. Als de boblijn er maar in terug is te zien.

Je haar versieren mag

Een andere haartrend is het juweel in het haar. We zagen het al regelmatig op de catwalk voorbijkomen. Bij de verschillende haarstijlen en scheidingen die de laatste trends vertegenwoordig werden veel accessoires en juwelen gebruikt om de lokken hiermee op te fleuren. Ook de broche kan gewoon in het haar worden gezet. Als je gaat voor haarclips, dan kun je gewoon de stelregel ‘More is more’ hanteren. Meerdere versiersels in het haar is helemaal hip.

Nonchalant en sjaaltjes


Voor de zomerse look houden we het nog even bij het sjaaltje. Na de scrunchies, de haarspelden en de haarbanden is nu ook het sjaaltje aan de beurt. Harstikke praktisch om met dat warme weer die sjaaltjes in te zetten. Of je hem nu om je hoofd, je knot of om je staart bindt, het maakt niet uit. Het geeft hoe dan ook een zomerse en trendy look. Je kunt zelf kiezen of je voor de bohemien style gaat, de casual look of liever een ander leuk sjaaltje.
Ook de nonchalante look is helemaal hot. Ideaal voor iedereen die graag zonder al te veel gedoe de deur uitstapt. Gewoon het haar even doorkammen, een beetje zee zout spray erin en je bent helemaal trendy. Chanel en Coach waren er duidelijk liefhebbers van.

Kapsels met tegenstellingen


Wat we ook weer terug zien komen is de kaarsrechte midden scheiding, zeker voor de herfst en de winter van 2019. Net zoals de lage paardenstaart, eventueel opgeluisterd met fraaie kettingen in het haar.
Die lage paardenstaart mag ook best een beetje warrig zijn, dan hoort er allemaal bij. De sixties slag is weer een heel ander verhaal, toch is dit kapsel een hot model voor de wintermaanden. Dit kapsel vraagt misschien wel om wat geduld, zo’n slag moet je er natuurlijk even in zetten.
Een heel ander verhaal is de wet look. Dit ziet er een beetje uit alsof je net uit een flinke regenbui komt. Dat kan nog weleens een favoriet worden met al die regen die in ons kikkerlandje valt. Maar laat je niet misleiden door de eenvoud wat dit kapsel uitstraalt. Zelfs het wetlook kapsel van Versace tijdens de show, wat een van de trends voor de koude maanden is, is zorgvuldig gestyled.

8 Styling tips voor kort haar

8 Styling tips voor kort haar

Kort haar kan erg aantrekkelijk zijn, mits je er maar aandacht aan blijft geven. Sommige mensen kiezen voor kort haar ...
Read More

Iets langer haar mag in de knot of staart


Ook de vlecht hebben we regelmatig zien terugkomen op de catwalk, bijvoorbeeld bij Prada en Tory Burch. Bij Balmain, Schrimps en Simone Rocha was de haarband tijdens de shows favoriet. Natuurlijk ging het hier niet om het eerste de beste haarbandje maar om haarbanden met parels, kettingschakels en in een Tiara-achtige vorm.
De hoge knot is ook weer terug van weggeweest. Nog zo’n fijne keuze die ook nog eens geschikt is voor alle gelegenheden. Of je nu gaat werken, sporten of gaat chic dineren, de hoge knot staat overal bij. Molly Goddard en de Brock Collection lieten hem regelmatig zien.

Een genderneutraal kapsel


Ook de Pixie-cut hebben we regelmatig voorbij zien komen, onder andere bij Givenchy, Versace en Michael Kors. Het model wordt nog weleens omschreven als jongenskapsel, maar de vrouwelijkheid straalt er van af. In 2019 noemen we het gewoon een genderneutraal cool Pixie-cut kapsel.

De nieuwe kleuren


Als het gaat om kleur in het haar dan is voor 2019 de trendkleur Living Coral. In de kledingsector was deze kleur al geliefd, maar voor de zomercollectie is hij ook regelmatig gespot voor het haar. De zachte koraalkleur werd vooral bij de modellen van Marc Jacobs veel gezien.

De bleek er in


Gek genoeg zijn niet alleen de natuurlijke haarkleuren de kleuren die wel in 2019 veel zien. Ook het gebleekte haar wat we bij Chanel, Couch en Roberto Cavalli voorbij zaken komen is nog steeds trendy. Soms zelfs in combinatie met gebleekte wenkbrauwen. Wees wel voorzichtig als deze kleur je aanspreekt, je haar bleken is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Vraag even om advies bij je kapper.

Zo zoet als honing


Wil je een iets veiligere keuze maken? Ga dan voor honingblond. Ook die kleur was in groten getale aanwezig bij onder andere Roberto Cavalli, Michael Kors, Celine, Saint Laurent en nog veel meer bekende merken.

Opvallend neon


Van de neon kleuren werd iedereen massaal enthousiast tijdens de modeweken. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat we deze trend terugzien in het kapsel. Het mogen highlights zijn, maar ook het hele haar mag in een neon kleur geverfd zijn. Wil je dat niet? Kies dan voor een hippe neon pruik.

DEEL DIT ARTIKEL OP:

Wat je misschien ook interessant vindt: