7 slechte beauty gewoonten waarvan je er juist ouder uit gaat zien
Mensen zijn geobsedeerd door uiterlijk. Vandaar dan ook dat er tal van producten op de markt zijn om dat te verbeteren. Maar werken al die spulletjes eigenlijk wel? Zeker en vast niet allemaal!

Leeftijd is slechts een getal. Het is een cliché zo oud als de straat en eentje die je ongetwijfeld al vaak te horen hebt gekregen. Desondanks zit er wel enige waarheid in verborgen. Verouderen heeft vaak meer te maken met de omgevingsfactoren dan met je daadwerkelijke leeftijd. Jouw levensstijl, eetgewoonten, emotionele en mentale toestand hebben allemaal hun effect.

Vaak genoeg kom je dan ook mensen tegen die een stuk jonger eruit zien dan ze eigenlijk zijn. Aan de andere kant van de medaille is er ook niet echt een tekort aan mensen die er dan weer een pak ouder uitzien. Een mogelijke reden hiervoor is ook het onzorgvuldig omspringen met allerhande producten en conventionele wijsheden. Maar welke slechte gewoontes zorgen er nu exact voor dat je er niet langer als een jong piepkuiken uitziet?

1/7 Je springt nonchalant om met je huid

2


Om een jonge en egale huid te behouden is het van essentieel belang om deze vaak en voldoende te reinigen. Het vochtig houden van de poriën in de huid is zowat het belangrijkste onderdeel van een jonge, gezonde huid behouden. Hier geen aandacht aan besteden zal leiden tot verstopte poriën die het ademhalen van de huid tegengaan. Dit zorgt op zijn beurt dan weer voor rimpels en aantastingen van jouw huid. Ook acne en de befaamde zwarte puntjes zijn een mogelijk gevolg.

+ 7 pagina’s:
Wat je misschien ook interessant vindt: