5 objecten die je elke dag aanraakt hebben meer bacteriën dan je wc-bril
Iedereen weet dat wc-brillen vol zitten met bacteriën, maar wist je dat je elke dag producten gebruikt, zoals je mobiele telefoon, die veel meer bacteriën bevatten dan een wc-bril?

1/5 Je mobiele telefoon, toetsenbord en tablet

person-woman-smartphone-calling


Je mobiele telefoon bevat meer bacteriën dan een wc-bril, maar waarschijnlijk was je niet elke keer je handen na het gebruik van je telefoon. Je neemt je mobiele telefoon overal mee naartoe, zoals het openbaar vervoer, naar werk of school, restaurants en misschien zelfs het toilet. Toch zal je waarschijnlijk je telefoon niet elke dag schoonmaken, of misschien wel nooit. Daarom zit je mobiel vol met bacteriën, zowel bacteriën zoals E.coli als ziekteverwekkers. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat je je mobiel tegen je gezicht houdt dichtbij je mond. Je kan hierdoor ziek worden. Wil je voorkomen dat je mobiele telefoon vol zit met vieze bacteriën? Er zijn speciale desinfecterende doekjes op de markt waarmee je je mobiel kunt schoonmaken. Ook handig om meteen even je toetsenbord schoon te maken. Je zit constant met je handen aan het toetsenbord, waardoor deze ook vol zit met bacteriën. Dit geldt natuurlijk ook voor je tablet.

2/5 Je tandenborstel en lenzenbakje

toothbrush-toothpaste-dental-care-clean-40798


Je tandenborstel hoort een van je schoonste producten te zijn. Je moet er namelijk je tanden mee schoonmaken. Toch zitten er op je tandenborstel een stuk meer bacteriën dan je waarschijnlijk denkt. Heb je een toilet op je badkamer dichtbij de wasbak? Grote kans dat spetters uit de toilet op je tandenborstel terecht komen. Om te voorkomen dat dit gebeurt, kun je het beste je toiletborstel opbergen in een kastje. Zorg er natuurlijk wel voor dat je het kastje ook regelmatig schoonmaakt. Ook je tandenborstel met regelmaat schoonmaken is belangrijk om te voorkomen dat het vol komt te zitten met bacteriën. Vergeet ook niet je lenzenbakje regelmatig schoon te maken en elke dag nieuwe vloeistof te gebruiken. Ook dit is een geliefde plek voor bacteriën.

3/5 Je barbecue

man-vacation-people-summer


Vind je het ook heerlijk om op een zomerse dag lekker te barbecueën in het zonnetje? Misschien nu niet meer. Het rooster van je barbecue zit namelijk vol met bacteriën. Er wordt rauw vlees opgelegd en vaak worden de roosters helemaal niet goed schoongemaakt. Een broedplaats voor bacteriën dus! Om te voorkomen dat je ziek wordt, is het belangrijk om je barbecue, net als je toilet, goed schoon te maken en schoon te houden. Zo kun je in de zomer lekker genieten van een heerlijke maaltijd zonder dat je ziek wordt.

4/5 Je schone was en nieuwe kleding

pexels-photo-102303


Je schone was hoort schoon te zijn, toch? Als je je ondergoed wast, verspreiden bacteriën zoals E.Coli zich door de rest van je wasgoed. Ook is het water in wasmachines een broedplaats voor bacteriën. Zorg er dus voor dat je je wasmachine goed schoon houdt, door bijvoorbeeld het draaien van een lege was met bleekmiddel. Zo zorg je ervoor dat je schone was ook echt schoon is en blijft. Ook regelmatig een lege was draaien op 90 of 95 graden zorgt ervoor dat je wasmachine schoon blijft. En wat dacht je van nieuwe kleding? Veel mensen hebben er in de winkel met hun handen aangezeten. Ook nieuwe kleding zit dus vol met bacteriën.

5/5 Je vaatdoekje en sponsje

sponge-52114_640


Het is algemeen bekend dat de vaatdoekjes en sponsjes in de keuken enorm vies zijn en vol zitten met bacteriën. De doekjes en sponsjes zijn meestal vochtig en vies en zijn daarom enorm aantrekkelijk voor het verzamelen van een heleboel bacteriën. Onderzoek aan de Universiteit van Arizona zegt zelfs dat je vaatdoekje tot 200.000 keer viezer is dan je toilet. Zorg er dus voor dat je je doekjes regelmatig vervangt, het liefst iedere dag. Het helpt ook om te zorgen dat je doekjes goed droog zijn en de doekjes te wassen op 60 graden. Ook kun je je natte doekje 1 tot 2 minuten in de magnetron doen om zo de bacteriën te doden. De vaatdoekjes en sponsjes zijn niet alleen onhygiënisch, je kan er ook ziek van worden. Zorg er dus voor dat je de doekjes en sponsjes goed schoon houdt of nog beter: vaak vervangt.

Het toilet wordt dus altijd gevreesd om de vele bacteriën die er zouden broeden. Vooral het openbaar toilet is nogal berucht om de bacteriën die er rondzwerven. Het is doodnormaal om je handen te wassen na een toiletbezoek en je toilet met regelmaat schoon te maken, maar toch zitten veel producten die je elke dag gebruikt vol met nog meer bacteriën. Vergeet dus niet je dagelijkse producten, zoals je telefoon, met regelmaat schoon te maken om te zorgen dat het geen grote broedplaats wordt voor bacteriën en ziekteverwekkers.
Wat je misschien ook interessant vindt: