Wat is het perfecte lijf volgens mannen? En volgens vrouwen?
Mannen en vrouwen blijken een verrassend verschillende smaak te hebben als het gaat om het perfecte lijf van beide seksen. Dit bleek uit onderzoek van een lingeriebedrijf onder 500 mannen en 500 vrouwen. Hierbij werden de ondervraagden gevraagd om foto’s te bewerken tot hun beeld van fysieke perfectie was ontstaan. Daarvoor kregen ze de beschikking over lichaamsdelen van verschillende beroemdheden, bewerkt met Photoshop tot een ideaal lichaamstype.

De perfecte vrouw

Hoewel de ideale vrouw er volgens vrouwen slank uitziet, met slanke benen, een ronde boezem en sluik haar, ziet ze er bij de mannen heel anders uit. Die kiezen voor wat vollere benen, een véél vollere boezem en een gespierde buik. Met bovendien een enorme bos van Scarlett Johansson’s blonde haar. Wat opviel bij de uitgekozen lichaamsdelen, was dat de ideale buik volgens vrouwen die van de 40-jarige Gwyneth Paltrow was en de ideale benen (wederom volgens vrouwen) die van Elle Macpherson die al in de 60 is. Leeftijd is voor vrouwen dus niet persé belangrijk.
perfectwoman

De perfecte man

Ook bij de keuze voor de ideale man waren de resultaten bij vrouwen en mannen heel verschillend. Vrouwen kozen voor een grotere bos haar en mannen voor grotere spieren. David Beckham kwam in beide versies voor, zij het met andere lichaamsdelen. De vrouwen kozen voor zijn benen en de mannen vonden het gezicht onder Brad Pitt’s kapsel mooi. Zo blijkt maar weer, dat schoonheid geen vaststaand begrip is. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze test? Je vindt hem hier.
perfectman
Wat je misschien ook interessant vindt: