Dit meisje heeft zich laten photoshoppen als 18 verschillende nationaliteiten
Is schoonheid relatief? Dit blijkt alvast uit dit experiment dat werd uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk. Grafisch ontwerpers uit verschillende landen werden gevraagd een foto van een jongedame aan te passen aan lokale schoonheidsverwachtingen. De resultaten zijn verrassend!

Het doel van dit onderzoekje was te begrijpen of onrealistische schoonheidsidealen verschillen in verschillende landen. De oorspronkelijke foto geeft een sympathiek uitziende jongedame weer met stevige borsten en billen, kortom een ‘echte’ vrouw.

Oorspronkelijke foto

orig-1

De ontwerpers photoshopten er verschillende lokale schoonheden van, sommigen verschilden erg van het oorspronkelijk model. In de Latijns-Amerikaanse landen, zoals Argentinië, horen jongedames (veel) slanker te zijn en langere benen te hebben. In sommige van die landen zijn heel grote borsten en stevige konten populair. Chinese dames zijn maar beter kleiner en hebben een Twiggy figuur (wel mét borsten). In Europese landen en in de VS is het beeld overwegend slanker, volle borsten en lange benen. Opvallend, we zien nergens het maatje nul dat nog steeds de norm is op de catwalks.

Nederland

netherlands-1

Venezuela

Venezuela

Verenigd Koninkrijk

United Kingdom

VS

USA

Oekraïne

Ukraine

Syrië

Syria

Spanje

Spain

Zuid-Afrika

South Africa

Roemenië

Romania

Filippijnen

Philippines

Peru

Peru

Mexico

Mexico

Italië

Italy

Egypte

Egypt

Colombia

Colombia
Wat je misschien ook interessant vindt: