De betekenis van de 9 meest voorkomende dromen uitgelegd door psycholoog
Je schrikt ‘s ochtends wakker en realiseert je wat je zojuist gedroomd hebt. Je praat met vriendinnen over je dromen. Of je herinnert je halverwege de dag wat er in je droom die nacht gebeurd is. Herkenbaar?

woman-918981_640


De meeste dromen hebben een echte betekenis: ze vertellen je iets over je onderbewustzijn. In je dromen verwerk je bepaalde gebeurtenissen uit je dagelijks leven. Maar ook je angsten, je ambities en onderliggende gevoelens die je misschien niet direct benoemt komen erin terug. Veel dromen komen vaker voor. Je hebt vast wel eens gehad dat je jezelf herkende in het verhaal van een ander. Er is veel onderzoek gedaan naar de betekenis van dromen. Wat kunnen ze je vertellen over je leven in wakkere toestand?

Droom je ook wel eens over een nog niet gebruikte kamer? Een onbestuurbare auto? Heb je het gevoel lang en diep te vallen? Of ben je juist vrij aan het vliegen? Heb je een onverwacht examen? Of droom je over een toilet dat je niet kunt vinden? Vallen je tanden er allemaal uit of droom je dat je naakt bent? En dromen over achtervolgingen… Iedereen herkent ze wel!

1. De ongebruikte kamer

1


Kom jij in je dromen in een kamer die leeg is en die nog geen functie heeft, dan ben je in je dagelijks leven waarschijnlijk bezig met het ontwikkelen en ontdekken van een nieuwe kant van jezelf, bijvoorbeeld een talent of een specialiteit.

2. De auto-met-eigen-wil

2


Droom je dat je in een auto zit die zijn eigen weg kiest? Het onbestuurbare voertuig wijst op een gevoel van onmacht over je succes in het leven en over de weg die je momenteel bewandelt.

3. De val-droom

3


Soms droom je dat je valt. Zo’n gevoel kan erop wijzen dat je je vastklampt aan een bepaalde situatie waarin je zit. Loslaten is the key!

4. Vliegen naar de vrijheid

4


Veel mensen herkennen dromen over vliegen als een vogel. Zo’n droom is heel positief: het duidt erop dat je jezelf hebt losgemaakt van dingen die eerder zwaar op je drukten.

5. Het onverwachte examen

5


Droom je dat je onvoorbereid een toets of examen moet maken? Dat dromen meer mensen! Het betekent dat je je eigen prestaties zeer kritisch bekijkt. Een beetje loslaten mag!

6. Waar is het toilet?

6


Dromen over naar de wc moeten maar het toilet niet kunnen vinden: wat een ongemakkelijk gevoel. Zo’n droom wijst erop dat je het lastig vindt om je eigen behoeften en wensen kenbaar te maken aan je omgeving.

7. Zonder kleren…

7


Droom je dat je naakt bent, dan kan dat betekenen dat je je in een situatie bevindt waarin je je kwetsbaar voelt.

8. Een hand vol tanden

8


Veel mensen herkennen dromen over tanden. Dromen over het uitvallen van tanden duiden op het verliezen van je zelfverzekerdheid. Die mag je vasthouden, hoor!

9. Achtervolgd worden

9


Dromen waarin achtervolgingen centraal staan zijn beklemmend. Zo’n droom laat zien dat er iets is waarmee je aan de slag wilt, dat er iets speelt in je leven waar je iets mee moet.
Wat je misschien ook interessant vindt: