Ik vroeg 17 Photoshop experts van over de hele werled om me mooi te maken – dit gebeurde er
Onze wereld heeft een immense obsessie met het idee: schoonheid. Maar is schoonheid wel hetzelfde over die wereldbol? Hoog tijd om dat eens uit te testen.

Als ik zou zeggen dat ik er niet om geef hoe andere mij zien zou dat een leugen zijn. Net als iedereen selecteer ik de foto’s die ik op mijn blog of voor het werk gebruik bijzonder voorzichtig. Een andere belichting, een betere pose. Het kan allemaal al bijzonder snel een groot verschil maken. Uiteindelijk probeer je gewoon je beste kenmerken naar boven te halen in elke foto. Probeer je er gewoon uit te zien als de best mogelijke versie van jezelf. Dat is normaal lijkt me.

original

In dat opzicht is photoshop natuurlijk een fascinerende ontwikkeling. In de media felgebruikt om alles toch net wat knapper te maken. Ook wij doen dat op een kleinere schaal met bijvoorbeeld Instagram. Eerder dit jaar besloot journaliste Esther Honig met de hulp van Photoshop een test te doen: wat is schoonheid in verschillende landen. Wat snel duidelijk werd: dat is verre van overal hetzelfde. Sommigen maken je dikker, anderen net magerder. En ook andere aspecten verschillen al eens enorm. Maar wat gebeurd er dan als je een goed in het vlees zittende vrouw als mezelf dat experiment laat uitvoeren?

Bekijk het zelf!

1/21 BANGLADESH

BANGLADESH

2/21 BULGARIJE

BULGARIJE

3/21 CANADA

CANADA

4/21 India

india

5/21 Italië

Italië

6/21 JAMAICA

JAMAICA

7/21 LETLAND

LETLAND

8/21 MACEDONIË

MACEDONIË

9/21 MEXICO

MEXICO

10/21 OEKRAÏNE

OEKRAÏNE

11/21 PAKISTAN

PAKISTAN

12/21 SERVIË

SERVIË

13/21 SRI LANKA

SRI LANKA

14/21 URUGUAY

URUGUAY

15/21 VERENIGDE STATEN

VERENIGDE STATEN

16/21 VIETNAM

VIETNAM

17/21 AUSTRALIË

AUSTRALIË
Wat je misschien ook interessant vindt: