7 dingen die je moet doen als je beter wil slapen
Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Een nacht slecht slapen kan je hele dag verzieken. Wij hebben 7 tips voor je die gaan zorgen voor een goede nachtrust. Slaap lekker!

1. Een warm bad


Een warm bad zorgt ervoor dat je een fris en stressvrij gevoel krijgt. Tip: was je haar niet want het drogen kost een flinke tijd. Het warme en rustgevende gevoel zorgt ervoor dat je binnen no-time in slaap valt.

2. Comfortabel in bed


Na een warm bad is het een must om schone comfortabele kleren aan te trekken. Los zittende kleding van zachte stoffen zorgen voor een warm en aangenaam gevoel. Een lekker ruikende bodylotion maakt het geheel af.

3. Masseer met olie

3


Olie zorgt voor een relaxed lichaam. Het heeft hetzelfde effect als een warm bad. Aromatische oliën zoals amandel-, lavendel- kokosnoot- of zelfs baby-olie kan een half uur voor bedtijd zachtjes worden ingemasseerd. Vergeet niet de volgende ochtend te douchen om te zorgen dat de poriën niet verstopt raken.

4. Mediteer

4


Meditatie is een goede manier om je lichaam en ziel te relaxen. Als je al eerder hebt gemediteerd doe dit dan zo’n 30 minuten voordat je naar bed gaat. Meditatie heeft een kalmerend effect en zorgt ervoor dat je binnen no-time in slaap valt. Als je nog nooit eerder hebt gemediteerd download een gratis app.

5. Goede kamertemperatuur

5


Tijdens de zomer is een bloedhete kamer, naast vervelende muggen, een van de redenen dat we slecht slapen. Zorg ervoor dat je kamer koeler is dan de temperatuur buiten. Doe dit zo’n uur voordat je naar bed gaat doet. Zorg er in de winter voor dat je de verwarming aan zet voor een warme aangename temperatuur. Als je beter slaapt in een koele kamer kun je de ramen op een kier laten voor frisse lucht.

6. Opgemaakt bed

6


Een mooi opgemaakt bed is uitnodigend. Opgeklopte kussens, mooi beddengoed en een luxe sprei tovert een saai bed om in een luxe slaapplek. Zacht beddengoed van een goede stof voelt zacht aan op de huid en werkt ontspannend.

7. Luister naar muziek

music-791631_640


Kaarsje aan en zachte muziek: het recept voor een relaxte sfeer. Als je voordat je naar bed gaat ontspannen bent val je snel in slaap. Je kunt ook naar zachte muziek of zee-geluiden luisteren in bed. Heerlijk toch in slaap vallen met een zachte zeebries in de achtergrond?
Wat je misschien ook interessant vindt: