Kunstenares gebruikt haar ogen om prachtige kunstwerken te maken
Tal Peleg is een 30 jarige visueel artieste, afkomstig uit Israël. Ze heeft zich gespecialiseerd in een wel heel bijzondere kunstvorm. Ze is behalve in fotografie en design, ook gespecialiseerd in kleine unieke kunstwerken rondom het menselijk oog.

Tal Peleg maakt deze creaties met niets minder dan make-up. Hierbij schildert ze niet alleen rondom het oog maar ze gebruikt de vorm en de randen van het oog bewust om deze binnen het kunstwerk te integreren. Een arbeidsintensief karwei waarbij het resultaat zeer opmerkelijk is. Geïnspireerd door haar gevoelens zijn de thema’s zeer divers. In haar werk komen onder anderen elementen terug uit de film, sprookjes, dieren, eten, klassieke romans, en sociale gebeurtenissen.

Gebruikmakend van voornamelijk oogschaduw, oogpotlood, super dunne kwastjes, en waterverf is het resultaat een zeer uiteenlopend, kleurrijke en ongelooflijk gedetailleerde kunstwerk die absoluut uniek te noemen is. Vele voorbeelden kan je bekijken op haar eigen Facebookpagina. Tal Peleg is hier te zien als een unieke kunstenares.

eye-art-1


eye-art-2

eye-art-3

eye-art-4

eye-art-5

eye-art-6

eye-art-7

eye-art-8

eye-art-9

eye-art-10

eye-art-11
Wat je misschien ook interessant vindt: