13 dingen die jonge moeders niet meer willen horen
Waar veel vrouwen jaren aan hun carrière werken, zijn er ook vrouwen die op jonge leeftijd moeder worden. Zij hebben meer energie en raken zwangerschapskilo’s sneller weer kwijt. Maar ze krijgen vaak ook ongevraagde adviezen of vragen.

1. Was het een ongelukje?

1


Dit is misschien wel de meest onaardige vraag die je een moeder kunt stellen en bij jonge moeders ligt dit nog net iets gevoeliger. Of je zwangerschap nu gepland was of niet, je bent dolblij dat je kind er is en het is zeker geen ‘ongelukje’.

2. Je bent zelf nog een kind.

2


De persoon die dit zegt is zelf waarschijnlijk een stuk ouder om vrouwen in de twintig als kinderen te zien, maar een vrouw in deze leeftijd is een vrouw. Sommige kinderen in de veertig voelen zich nog steeds een kind, of zijn nog steeds niet klaar voor het krijgen van kinderen. Is alles niet alleen maar mooier wanneer je geniet van het leven als een kind?

3. Ik hoop dat je van je lichaam genoten hebt toen het nog kon.

3


Je lichaam is nog flexibeler en zal juist makkelijker weer in zijn oude vorm ‘terugveren’ op jonge leeftijd.

4. Maar geen van je vrienden heeft nog kinderen.

4


Als jullie allemaal op elkaar wachten zal het er waarschijnlijk ook nooit van komen. Bovendien wordt je kind zo lekker verwend door al zijn of haar suikertantes!

5. Je had moeten wachten tot je financiën op orde waren.

5


Een baby krijgen is hoe dan ook een dure aangelegenheid en wie weet wat de toekomst brengt.

6. Mis je het niet om nog lekker jong te kunnen zijn?

6


Of je nu moeder bent of niet, je blijft jong. Of je nu een baby krijgt of je volledig op je carrière stort, je wordt even snel oud.

7. Je had eerst moeten reizen en een beetje van de wereld zien.

7


Door jonger moeder te worden zijn je kinderen het huis al uit wanneer jij begin veertig bent en heb je meer tijd en waarschijnlijk meer geld gespaard om de mooiste reizen te maken.

8. Had je niet eerst je persoonlijke doelen willen behalen?

8


Moeder zijn kan je hoogste doel in je leven zijn, voor veel vrouwen is het krijgen van een kind de mooiste dag van hun leven. De doelen waarvan verwacht wordt dat we ze in de moderne maatschappij nastreven, zoals een goede baan en veel reizen, kun je ook prima met een kind nastreven.

9. Hopelijk wacht je even met het plannen van de volgende.

9


Dat zijn natuurlijk alleen jouw zaken, of je nu jong of oud bent. En stel dat je net een baby verloren hebt dan is dit ongevraagde advies ook nog eens heel pijnlijk.

10. Je hebt er de tijd niet voor genomen om van je jeugd te genieten.

10


Des te meer tijd heb je om van je moederschap te genieten.

11. Wat vinden je ouders ervan dat je zo jong al kinderen hebt?

11a


De meeste grootouders zullen het heerlijk vinden om veel tijd te hebben om nog van hun kleinkinderen te genieten, en misschien wel van hun achterkleinkinderen.

12. Als je in de twintig bent moet je voor jezelf leven.

12


Met een baby kun je nog steeds tijd voor leuke dingen met je partner en vrienden vrijmaken en heb je hier dankzij je jonge leeftijd ook energie voor.

13. Je kinderen zullen ouders zijn dan die van je vrienden die nog geen kinderen hebben.

13


Dit is misschien waar maar staat tegelijkertijd waarschijnlijk laag aan je prioriteitenlijstje. Bovendien kunnen vrienden zonder kinderen afspraken makkelijker aanpassen aan de tijd dat jij een oppas kunt regelen.
Wat je misschien ook interessant vindt: