8 make-upstijlen voor vrouwen met bruine ogen
Ogen zijn de spiegels van de ziel. Een mooie oogopslag boeit, trekt aan en houdt de aandacht vast. Maak je ogen sprekend en accentueer hun schoonheid met deze acht make-uptips voor bruine ogen.

Ga uit van je basis

Untitled


Voordat we beginnen met onze acht tips, is het belangrijk om eerst te bepalen welke kleur bruine ogen je hebt. Zijn ze donker, tegen het zwarte aan? Zijn ze licht, gevlekt en laten ze ook groentinten zien? Jouw ogen zijn de basis. Gebruik jouw kleur bruin als uitgangspunt.
Volgende pagina: Laat je ogen schitteren

Laat je ogen schitteren

sleep


Laat je ogen vooral helder zijn en schitteren. Je oogwit moet echt wit zijn om mooie contrasten te creƫren. Zorg voor voldoende slaap en rust en eet gevarieerd en gezond. Voor extra schittering en helderheid kun je gebruik maken van oogdruppels die je natuurlijke traanvocht nabootsen.
Volgende pagina: Accentueer de vlekjes in je iris

Accentueer de vlekjes in je iris

open-your-eyes-1434695


Als je bruine ogen met vlekjes hebt, is het slim om je eyeliner en oogschaduw zo te kiezen dat ze matchen met de kleur van je vlekjes. Dit geeft extra contrast met het bruin van je ogen.
Volgende pagina: Subtiel versterken

Subtiel versterken

a-natural-makeup-look


Voor een subtiele en ingetogen look zijn gebroken wit, champagne en lichtgrijs kleuren die perfect passen bij lichtbruine ogen. Zijn je ogen donkerbruin, denk dan juist aan koperkleurige tinten, zwart of donkergrijs, of bruintinten.
Volgende pagina: Opvallend versterken

Opvallend versterken

brown-eyes


Wil je juist opvallen en je ogen echt in de spotlights zetten? Dan ga je schitterende resultaten bereiken met blauwtinten, groentinten en paarstinten. Hoe donkerder je ogen zijn, hoe opvallender de tinten die je kunt gebruiken.
Volgende pagina: Kies de juiste eyeliner

Kies de juiste eyeliner

red-lips-1428915-639x954


Met je eyeliner geef je je ogen nog meer karakter. Overdag kun je het beste kiezen voor bruintinten die iets donkerder zijn dan je eigen huidskleur. Groentinten werken ook verrassend goed. In de avonduren maakt een zwarte eyeliner je ogen sensueel en zwoel.
Volgende pagina: Kies de juiste mascara

Kies de juiste mascara

my-brown-eye


Welke kleur mascara kies je om je wimpers perfect aan te laten sluiten bij je bruine ogen? Kies voor zwart, antraciet of donkergrijs als je ogen donkerbruin zijn. Bij lichtbruine ogen kun je het beste kiezen voor donkerbruine mascara. Bruine ogen en dieppaarse mascara, ook dat is een gouden combinatie.
Volgende pagina: Laat je ooghoeken goed uitkomen

Laat je ooghoeken goed uitkomen

portret-1581551-1279x852


Gebruik highlighter in binnenste ooghoeken om je bruine ogen groter en voller te laten lijken. Hetzelfde effect bereik je daar ook met witte eyeliner. Je krijgt er een wakkere en alerte blik door.
Wat je misschien ook interessant vindt: