6 hardnekkige food fabeltjes die je waarschijnlijk gelooft
Gezien hoeveel wij mensen houden van het naar binnen scheppen van voedsel in onze mond (boven de gootsteen, ‘s avonds laat, worstelend om door de tranen heen te kijken), zou je denken dat we een goede grip hebben op onze eetgewoonten en wat het doet met onze lichamen. Maar, zoals het blijkt, van de meeste dingen die je geloofd over je favoriete voedsel zijn ongeveer net zo wetenschappelijk nauwkeurig als Timecop. Te weten…

1/6 Verse producten zijn beter dan ingeblikte of ingevroren producten

farmers-market-1329008_640


Wanneer u erachter probeert te komen of uw diner u naar een vroege dood zal sturen, meestal kun je alles op je bord op een spectrum verwijzen van “verwerkte junk” naar” ingeblikt of bevroren fruit en groenten” de hele weg omhoog naar de heilige graal: verse producten , gegeten, zoals de natuur het bedoeld heeft. Dit is de reden waarom alle gezonde mensen stapels van bladeren hebben- zelfs als ze hun groenten krijgen, willen zo niet een heleboel diepvries rotzooi eten.

Maar eigenlijk…

Tenzij je in een gebied leeft met een ton aan boerderijen, komen uw producten waarschijnlijk van een plaats die ver weg is. Vanaf het moment dat broccoli werd geplukt van de aarde, heeft het al langzaam rottend zijn voedingsstoffen verloren tijdens de lange reis naar de schappen van de supermarkt. En het is niet zoals het direct ging van de productievrachtwagen naar de groente showroom. Nee het werd voor even in een gekoelde opslagruimte gegooid, daarna uitgehangen in de producten sector voor een tijdje in de hoop om geselecteerd te worden (Dit is bovenop de tijd hoe lang u het product thuis in de koelkast bewaard nadat u het gekocht heeft). Als je het lukt om op een of andere manier het product te eten voordat het rot, dan ben je waarschijnlijk in de minderheid, die deel uitmaakt waarom Amerika een groot probleem heeft met het afval van voedsel.

Dat is waarom het gaat bij voeding, waarbij diepvriesproducten waarschijnlijk altijd beter zijn dan de versproducten. Het is snel ingevroren direct nadat het wordt opgehaald, dus verliest het minder voedingsstoffen tussen de oogst en wanneer het bij je op bord ligt. Dit geldt ook voor een aantal conserven. Bijvoorbeeld, tomaten uit blijk zijn hoger in de kanker bestrijdende antioxidanten lycopeen dan hun nakende broeders door de manier waarop ze worden bewaard.

Plus, bevroren of ingeblikt voedsel laten je vaker de mogelijkheid om kwalitatief hogere producten te kopen die in het seizoen werden opgehaald bij een betere prijs, dan wanneer deze vers gekocht moesten worden. Maar ga gerust je gang en geniet van die trieste witte tomaat van Trader Joe’s in februari.

2/6 Kalkoen maakt je slaperig, net als warme melk

milk-642734_640


Thanksgiving is de officiële feestdag van drie dingen: Football, genocide en dutjes. Je bent al afgepeigerd na een lange dag van het maken van handgemaakte kalkoenen en het vechten met je oom om de betekenis van het woord socialist, en dan laad je jezelf op met een portie heet vochtig vogelvlees tegenover een concurrerende eter. Uw fragiele lichaam is geen partij voor de almachtige tryptofaan van de kalkoen, een kalmerend middel dat zo krachtig is dat ze gebruiken in de pijlen bij het verdoven van wilde dieren. Je eindigt met het in slaap vallen voor de rust bij de wedstrijd van de Detroit Lions.

Maar eigenlijk…

Volgens voedingsdeskundigen , voedsel wetenschap onderzoekers en mensen die niet je grootouders zijn , kalkoen en warme melk zijn niet sedativa . Het is waar dat kalkoen tryptofaan (een aminozuur dat uiteindelijk serotonine en melatonine wordt, neurotransmitters die er wel zorgen dat je hersenen ervoor zorgen dat je in slaap valt). Echter, kalkoen bevat niet genoeg tryptofaan om een merkbaar effect te hebben op uw staat van bewustzijn. In feite is het precies zo veel tryptofaan als tal van andere zuivelproducten, noten en vleesproducten bevatten (cheddar kaas heeft meer).

De belangrijkste reden dat je flauwvalt op de bank na de laatste ronde van de pompoentaart is het feit dat je 4.500 calorieën (gemiddeld) gegeten hebt , net zo veel zoals een verdomde plunderende Visigoth. Het flauwvallen komt omdat je lichaam overuren maakt en moeite heeft om al het vlees en brood te verwerken dat u naar binnen heeft gepropt, te vergelijken met stopverf dat in kapotte gipsplaten moet verteren.

En als het gaat om het drinken van dat warme glas melk , dan zijn er geen natuurlijke kalmerende middelen in het spel. Het is gewoon heel rustgevend om langzaam een warme vloeistof te drinken… vooral omdat je het spul hebt gedronken in de eerste paar maanden van het leven. Je hebt gewoon heimwee naar uw pre – solid- food dagen, dat heet het produceren van een volledig psychosomatische reactie. Zou nog beter werken als je een gigantische persoon jouw moest voeden, terwijl u een luier droeg? Er is maar een manier om erachter te komen!

3/6 Bruine eieren zijn beter voor je

egg-1510449_640


Dus je bent in de supermarkt, starend naar de tien merken van beschikbare eieren. Ze vallen grofweg gezegd in twee groepen: goedkoper, de fabriek geproduceerde witte eieren versus duurdere, natuurlijk de bruine eieren. Tuurlijk, die vrije uitloop eieren, in de hippe verpakkingen zijn een beetje duurder, maar ze hebben die donkere dooiers duidelijk verpakt met meer voeding. Je maakt zeker ook een kartonnen label selectie “omega 3”, want zelfs als je niet weet wat het precies betekent weet je dat het gezond klinkt.

Oh, en als je, je als een atleet voorbereid op de grote strijd, weet je dat je het eiwit kan maximaliseren door deze rauw te eten. Drink ze recht uit het glas als Rocky, want dat is hoe fysieke fitheid eruit ziet.

Maar eigenlijk…

Uiteindelijk is er geen verschil in de eieren op basis in de vraag of hun schalen wit of bruin zijn. De kleur is gebaseerd op het ras van de kip dat is vastgesteld. De Rhode Island Red legt bruine eieren, en de uber-common Single Comb White Leghorn legt witte eieren. Net als de marshmallows in een doos van Lucky Charmes , het verschil is puur cosmetisch -bruine en witte eieren proeven identiek, en er is geen verschil in voedingswaarde.

Dus waarom kosten bruine eieren meer? Wel, omdat kippen die bruine eieren leggen meer eten dan degenen die witte eieren leggen. Dat is het. Een donkere dooier heeft dezelfde hoeveelheid vet en eiwit als een lichtere. Scharrelkippen en kippen die alfalfa en gele maïs eten nemen xanthophyl in, een vorm van chlorofyl dat oranje is, die dat doorgeeft aan de dooiers. Een kip die kan rondlopen en vrij kan grazen is een veel gelukkigere kip (vermoedelijk) , maar dat betekent niet dat haar eitjes jouw sneller in vorm krijge dan die van de meer depressieve broeders.

4/6 Er is zoiets als calorie verbrandend voedsel

fruits-863072_640


Als u een hoeveelheid aan tijd aan onderzoek hebt besteed naar diëten op het web, hebt u ongetwijfeld talloze artikelen gelezen met een verheerlijking van wonderen aan “wonder voedsel “die zijn gevuld met “negatieve calorieën” -voedingsmiddelen die een dergelijk laag aantal calorieën dat de maag meer besteedt aan het calorieën verteren dan dat ze bevatten. Het is als een eeuwigdurende bewegende machine voor je maag!

Naast deze negatieve calorierijke voedingsmiddelen, kunt u ook een lijst van andere gezonde voedingsmiddelen vinden, die zelfs(en sommige die op magische wijze richten buikvet) vet verbanden. Huzzah voor sinaasappelen, selderij,champignons en bloemkool! Plus, er is het grapefruit dieet, dat al sinds de jaren 1930 op de kracht van grapefruit veronderstelde vet vermoordende enzymen is geweest, en dan zijn er verschillende diëten die aandringen dat kruidig ​​voedsel vet zal verbranden door … opwarmen van je stofwisseling, op een of andere manier.

Maar eigenlijk…

Er is echter niet zoiets als een dieet dat meer calorieën verbrandt dan dat het biedt. Er zijn slechts diëten die u helpen uw lichaam verslechteren op een manier die specifiek ertoe leidt dat u gewicht gaat verliezen.

Voedingsmiddelen die “negatieve calorie” genoemd worden hebben de neiging om een ​​soort van fruit of groente zijn. En als het gaat om uitsluitend levend op deze voedingsmiddelen , moet men niet vergeten dat ze niet alle voedingsstoffen hebben die je nodig hebt om te blijven bestaan ​​hebben. Het grootste deel van het gewichtsverlies dat je ervaart bij het eten van deze voedingsmiddelen is water gewicht, wat terugkeert op het moment dat je weer begint te eten als een mens. De deal is hetzelfde voor het kool soep dieet, het grapefruit dieet, en de Master Cleanse (waardoor spierverlies ontstaat).

5/6 Hunkeren naar voedsel wordt veroorzaakt door voedingsstoffen die ontbreken in uw dieet

cake-1227842_640


Als een vrouw hunkert naar rood vlees tijdens haar periode, moet het een teken zijn dat ze de ijzeren verloren zijn tijdens de menstruatie wil vervangen. Als een man hunkert naar chocolade, moet het betekenen dat magnesium ontbreekt in zijn voeding van vlees en aardappelen. Onze verlangens vertellen onze lichamen wat ze nodig hebben, als we alleen maar zouden luisteren naar hun lied.

Maar eigenlijk…

De dagelijkse voeding van de meeste westerlingen heeft betrekking op de grote meerderheid van hun voedingsbehoeften . De hoeveelheid calorieën en de effecten van bewerkte voedingsmiddelen kunnen een probleem zijn, maar voor het grootste deel, moet je gedekt zijn op voedselrijke wijze. Als een gebrek aan voedingsstoffen de wortel was van het hunkeren naar voedsel, hadden we allemaal gekwijld voor regenboog snijbiet voor zijn vitamine A en een handgemeen aangegaan voor bieten en hun zoete, zoete foliumzuur. Boerenkool en rozijnen bevatten beide een hoog niveau van ijzer, maar je ziet niet vrouwen feesten op het oogsten van sla terwijl ze zeggen: “ik hebdit verdiend!Het is Dag 5 en er is geen einde in zicht!”

Als je hunkert naar bepaalde voedingsmiddelen, dan is dat waarschijnlijk een kwestie van je cultuur en opvoeding. In tijden van stress, heb je de neiging om voedsel als een traktatie of beloning te gebruiken omdat je er naar hunkert. Er is geen teken dat hormonen een directe impact hebben op het hunkeren naar bepaalde voedingsmiddelen -de onbedwingbare trek komt gewoon vrij in tijden van stress.

6/6 Verschillende soorten alcohol maken je op verschillende manieren dronken

glasses-1477081_640


Stel je een man voor die dronken is van tequila. Richt je nu op een man die dronken is van fancy rode wijn. Verbeeldt u beide mannen op dezelfde manier? Natuurlijk niet, de eerste man is een jongen met puisten, die zonder broek probeert weg te rennen van de politie in Tijuana, terwijl de tweede steeds slaperig wordt en zijn ex probeert te bellen. Verschillende dranken maken maken je duidelijk een ander soort dronken. De maffe sitcom karakter wordt wakker met een kater en zegt: “Jongen, dat is de laatste keer dat ik drink” en een schaterende bulderlach volgt.

Dus voor een leuke, vrolijke, sportgerelateerde buzz, pak gewoon een biertje. Voor het vertellen van trieste verhalen of intellectuele debatten ga je voor jenever. Als je verliest, maar het chique voelt en het is jouw nacht vrij van de kinderen, bestel wat rode wijn. En als je, je hele leven tot de grond aan toe wil verbanden, bestel dan een boel whisky of tequila. U zal proberen om in een zo korte mogelijk tijd te gaan vechten met een vreemdeling!

Maar eigenlijk…

Er is niets meer aan uw drankgevoel dan de hoeveelheid ethanol alcohol die erin zit. Want als het gaat om alcohol, kunnen verschillende dranken geen verschillende gevoelen geven. “De effecten van alcohol lijken op elkaar, in welke vorm ze ook komen,” zegt Dr Guy Ratcliffe, het voormalige hoofd van de Medische Raad van het Verenigd Koninkrijk op alcohol.” Elk verschil is afhankelijk van de snelheid en hoevelheeid waarmee het gedronken wordt”
Wat je misschien ook interessant vindt: