15 dingen die je gegarandeerd gelukkiger maken
Het leven is niet altijd makkelijk en zo nu en dan heeft iedereen wel eens een slechte dag. Hoe je met die slechte dag omgaat bepaalt hoe gelukkig je bent. Of je baalt de hele dag als een stekker en irriteert je aan alles wat op je weg ligt, of je maakt er het beste van en pakt de dag aan met een positieve instelling. Wij kiezen voor dit laatste. Hier zijn vijftien tips om je gelukkiger te voelen.

1.Iedere fout is een les

1


Missen is menselijk. En hoewel het vaak het eenvoudigst is om aan zelfbeklag te doen na een fout afgelopen relatie of het hoofd te laten hangen na een verkeerde beslissing zijn er betere manieren. Kijk terug op je acties en leer uit je fouten om te groeien.

2.Ga offline

Scrollen op de pagina’s van de sociale media is vaak een obsessie. Toch is kijken hoe iemand anders een leuke vakantie heeft gehad of net zijn droomjob heeft gevonden niet de beste manier om gelukkig te worden. Vermijd dit dus en begin met je eigen leven te leiden.

3.Erger je niet aan kleinigheden

Je hebt net je koffie gemorst of moet overuren werken. Dergelijke dingen gebeuren maar dat hoeft niet altijd een reden te zijn om je te ergeren. Focus je op die andere dingen die wel goed lopen.

4.Plan een reis(je)

2


En dat hoeft niet per se ver weg te zijn. Een andere omgeving verkennen of nieuwe ervaringen opdoen brengt heel wat te weeg op je gemoed. En zelfs het uitkijken naar je vertrek zorgt al voor extra geluk.

5.Zeg dank je

Misschien heb je wel een drukke dag en ben je gehaast maar neem toch even de tijd om iemand die vriendelijk voor je was te bedanken. Het maakt hun dag een stuk leuker. En op de lange termijn wordt je er zelf gelukkig van.

6.Doe het soms even kalmer aan

Je beschikt misschien over een drukke agenda. Maar om deze op een goede manier aan te pakken bestaat er een kleine truc: een pauze nemen. Even je gedachten verzetten geeft je immers goede moed om die vele opdrachten aan te vatten.

7.Maak een spel van je to-do list

4


Karweitjes zijn meestal geen pretje. De volgende keer echter dat je je bed moet opmaken, zet je wekker op tien minuten en race tegen de klok. Kijk hoever je raakt vooraleer je tijd op is. Niet alleen is het een leukere manier om je bed op te maken maar ook zal je verbaasd zijn hoe snel dat klusje is opgeknapt.

8.Wees sociaal

Vriendschappen en relaties zijn een belangrijke bron voor je geluk. Onderhoud dus je vrienden door geregeld af te spreken. Het maakt een groot verschil!

9.Laat het verleden

Iedereen heeft wel eens fouten gemaakt. Maar gedane zaken nemen geen keer. Laat dan ook het verleden rusten en kijk naar wat de toekomst brengt.

10.Fake it till you make it

3


Soms stap je uit je bed en weet je gewoon dat het een slechte dag wordt. Forceer een glimlach tijdens je ochtendroutine en wie weet blijft die wel hangen.

11.Waag je kans

Wacht niet af en zet zelf de eerste stap voor die nieuwe kans.

12.Neem een schoonheidsslaapje

Slaaptekort kan een reden zijn voor je slechte humeur. Haal wat extra slaap in en je voelt je gegarandeerd een pak beter.

13.Sport

5


Sporten maakt gelukkig. De reden hiervoor is dat er endorfines vrijkomen die een gelukkig gevoel veroorzaken. Trek dus die loopschoenen aan.

14.Wees eerlijk

Eerlijk duurt het langst. Leugens zorgen immers voor extra stress.

15.Vergelijk je niet met anderen

Iedereen heeft zijn eigen levenspad. Als je teveel bezig bent met het jaloers zijn op een ander, dan verlies je de focus op je eigen leven.
Wat je misschien ook interessant vindt: