8 simpele make up tips waarmee je er onmiddellijk jonger uit gaat zien
Een jeugdige uitstraling is zo’n beetje hét schoonheidsideaal. Helaas gooit de tand des tijds uiteindelijk altijd roet in het eten. Of… toch niet? Met deze 8 simpele make-uptips zie je er onmiddellijk jonger uit!

1/8 Een goede lipstick doet je jonger ogen

lipstick


De huid op je lippen is dunner dan die van de rest van je gezicht. Daardoor zullen ze snel dunner worden en gaan rimpelen naarmate je ouder wordt. Dat effect kun je gelukkig beperken, bijvoorbeeld door altijd speciale zonnebrand voor je lippen te gebruiken. Maar als je ze nu meteen wilt herstellen, moet je lipstick gebruiken. Kies voor een lichtpaarse of roze tint. Zo krijg je een mooie jeugdige kleur en een frisse uitstraling. Vermijd kleuren zoals felrood of karmozijn, want daarmee zien je lippen er juist nog dunner uit.

2/8 Concealer voor je kraaienpootjes

eye-1159326_640


Vaak zijn de fijne lijntjes in kraaienpootjes ietsje donkerder bruin dan de rest van je huid. Gebruik daarom een concealer die juist een wat lichtere kleur heeft, zoals beige of lichtroze. Zo maak je ze supereenvoudig onzichtbaar. En voor de echte pro’s is er nog een extra tip: breng het aan in een omhooggaande beweging. Kraaienpootjes lopen namelijk vaak omlaag, en dat moet je niet nog eens benadrukken met je concealer.

3/8 Een geweldige blush doet je stralen

3-model-woman-1082219_640


Blush is één van de belangrijkste wapens in je make-upset. Daarmee kun je namelijk die fantastische jeugdige blos op je wangen toveren. Kies voor een wat dikkere blush, zodat je meteen droge huid aanpakt. En let natuurlijk even op dat je enkel je appelwangetjes wat blush geeft, meer niet. Je wilt immers een jeugdige blos, niet een heel rood hoofd waarmee het lijkt alsof je net de marathon hebt gelopen.

4/8 Het geheim van bredere, jeugdigere ogen

$_57


Naarmate je ouder wordt, raakt je huid z’n elasticiteit kwijt. Daardoor gaan vroeger of later je oogleden een beetje hangen. Dat klinkt erg, maar je hebt heus niet meteen een ooglift nodig. Met een beetje behendigheid en een goede wimperkruller kom je al een heel eind. De krul in je wimpers zorgt er namelijk voor dat je ooglid als het ware wordt opgetild. Maak het dan helemaal af met een wat drogere mascara, liefst waterproof. Zo blijft de krul op z’n plaats zitten en profiteer je de hele dag van het effect.

5/8 Facelift? Nee, laat gewoon je wenkbrauwen wat voller lijken!

eyebrows


Volle, fraaie wenkbrauwen geven je een geweldige look. Maar daar moet je wel even aan werken. Na verloop van tijd worden ze namelijk van nature wat dunner, en gaan de uiteinden wat hangen. Met een poederkwastje of wenkbrauwpotloodje zijn ze in enkele minuten weer helemaal als nieuw. Arceer eerst de bovenste lijn, en vul dan eventuele dunnere plekken op. Strijk het even af voor een zachte, maar volle look.

6/8 Foundation geeft je glans

young-woman-687444_640


Een niet te heftige foundation kan oneffenheden bedekken en een mooie glans creëren. Lekker snel, maar wel effectief. Kies voor een foundation op basis van lekker los poeder en gebruik niet te veel, zodat het niet doorslaat naar een matte look.

7/8 Make-up voor je ogen, het mag!

open-your-eyes-1434695


Eyeliner kan ervoor zorgen dat je fantastisch mooie ogen hebt. Maar als de huid boven het lijntje een beetje hangt, is dat knap lastig. Verwissel daarom je oude eyeliner voor eentje op crèmebasis. Zo krijg je altijd een perfect glad resultaat. En breng een hoekje naar boven aan bij het uiteinde voor extra lift.

8/8 Highlighter om het af te maken

4


Highlighter is precies wat je nodig hebt om jouw ideale jeugdige look helemaal af te maken. De truc is vooral dat je weet waar je het moet aanbrengen. De perfecte glans creëer je door het enkel te gebruiken op je jukbeenderen, het botje net boven je wenkbrauwen en eventueel (licht) op je neus. Zo kun je er weer helemaal tegenaan!
Wat je misschien ook interessant vindt: