8 populaire haarstijlen die je kost wat kost moet vermijden!
‘Dertig is het nieuwe twintig’. We voelen ons langer jong en gaan graag mee met de trends van vandaag.

Dit kan natuurlijk goed gaan, maar als het gaat om haarmode moet je als vrouw van boven de 30 uiterst voorzichtig te werk gaan. Nieuwe haartrends op het gebied van stijl en kleur, van fluorescerend roze tot blauwgrijs en van ultrakort tot lang gevlochten, kunnen aantrekkelijk zijn om uit te proberen. Denk als vrouw van boven de 30 echter nog eens een tweede keer na voordat je je naar de kapsalon begeeft, want het kan zomaar voor een grote teleurstelling zorgen. De volgende acht haarstijlen dien je sowieso te vermijden:

1.Aubergine gekleurd

Voor veel dertigers van nu is een kleur met een aubergine gloed puur jeugdsentiment. We snelden in de jaren ’90 in grote getalen naar de drogist voor een pakje haarverf in een paarsige kleur. Als tiener zag je er mysterieus uit met je aubergine geverfde lokken, zeker in combinatie met de net zo modieuze overdadige oogmake-up van destijds. Maar voor een vrouw van boven de dertig is aubergine een hele slechte keuze. Het maakt je bleek en accentueert je rimpels. Je kunt beter een warme kleur kiezen als je er jeugdig uit wilt zien.

2. Het mama-kapsel


Ook wel bekend als ‘lekker pittig kort koppie’. Ook al ben je moeder, mensen hoeven dit niet van meters verderop aan je te zien. Er is geen enkele noodzaak om zodra je voor nageslacht hebt gezorgd je lange lokken in te wisselen voor een korte mama coupe. Stel het bezoekje aan de kapper alsjeblieft even uit tot je hormonen weer in balans zijn.

3.Onnatuurlijke kleuren

3
Blauw, groen of roze haar… Tenzij je gothic, stripper of Pink bent kom je hier boven de twintig echt niet meer mee weg. De tijd van experimenteren is voorbij.

4. Regenboog haar

4
Wat mooi staat bij een My Little Pony staat niet noodzakelijkerwijs mooi bij een vrouw van boven de dertig. Alhoewel het je kansen op een carrière als clown bij het circus aanzienlijk zal verhogen.

5. De halve knot

5
Deze hipster trend is hot voor zowel mannen als vrouwen. Een kruising tussen een halve staart en een knot die doet denken aan het kapsel van een Samoerai strijder. Misschien leuk als je voor je tentamen studeert in een nieuwe hippe koffietent, maar verder is het een fenomeen dat je beter in je studietijd kan achterlaten.

6. Wafelhaar

6
Er is een modewijsheid die zegt dat je een trend moet negeren als je oud genoeg bent om een al een keer eerder mee te hebben gemaakt. Gewafeld haar is er zo één. Het wafelijzer was een leuke gadget in de jaren ’80, maar laat hem nu alsjeblieft op zolder.

7. De vissengraat vlecht

Leuk voor een dag aan het strand als je als twintiger aan het backpacken bent in Thailand, maar verder vooral rommelig en slordig. Niet bedoeld voor werkende vrouwen.

8. De hoge paardenstaart

8
Nog zo’n modewijsheid: als Beyoncé er niet mee weg kan komen, kan jij dat zeker niet. Wallen, kraaienpootjes, rimpels…alles wordt geaccentueerd met dit kapsel. Geen aanrader dus.
Wat je misschien ook interessant vindt: