Spreek je meer dan één taal? Dan ben je een slimme, creatieve en betere minnaar!
girl-690614_1280

Nederlanders en Belgen worden wereldwijd geroemd omdat een groot deel van de bevolking vrijwel moeiteloos een of meer buitenlandse talen spreekt. En ook al spreken we zo’n taal dan wellicht met een accent, het wordt als erg sexy beschouwd als je iemand in zijn of haar eigen taal de liefde verklaart. Diverse studies hebben inmiddels aangetoond, dat het leren spreken van meerdere talen lijkt op bodybuilding, maar dan specifiek voor je brein. Door regelmatig in andere talen te praten en te denken, word je slimmer en creatiever en sta je in een beter contact met je eigen gevoelens en emoties.

Baby’s uit meertalige families blijken slimmer te zijn

girls-377661_1280
Uit een studie aan de Amerikaanse National Academy of Sciences bleek dat meertaligheid al op zeer jonge leeftijd een gunstig effect heeft op cognitieve vermogens. In een test plaatsten de onderzoekers 7-maanden oude kinderen voor een beeldscherm, waarop in eerste instantie telkens een poppetje aan de linkerkant van het scherm verscheen, na het laten horen van een specifiek geluidje. Vervolgens dook het poppetje aan de rechterkant van het scherm op, na het laten horen van hetzelfde geluidje. Kinderen die in een meertalige familie opgroeiden, bleken sneller door te hebben dat het poppetje zich nu ergens anders op het scherm bevond.

Alzheimer en dementie op de rem dankzij meertaligheid

Ook op latere leeftijd blijkt meertaligheid een gunstig effect te hebben op je hersenen, zo concludeerden neuropsychologen van de University of California na het doen van onderzoek bij 44 ouderen. Volgens de onderzoekers hebben ouderdomsziektes als Alzheimer en dementie minder snel grip op mensen die meerdere talen spreken. Uit aanvullende gegevens van det Amerikaanse omroeporganisatie NPR, zou het gemiddeld vier-en-half jaar langer duren voordat dementie optreedt bij oudere meertaligen, in vergelijking tot senioren die slechts één taal spreken.

Een creatiever brein in het geval van uitdagingen

Uit tal van andere onderzoeken is naar voren gekomen dat je brein sterker en scherper wordt als je meerdere talen spreekt. Daarnaast blijkt de meertaligheid ook goed te zijn voor je creatieve denkvermogen. Volgens Psychology Today zijn personen die meer dan een taal spreken beter in staat om met creatieve oplossingen te komen als ze te maken krijgen met ingewikkelde uitdagingen. Iets wat tevens tot uiting kwam tijdens een studie aan de University of Strathclyde’s School of Psychological Sciences and Health met een groep van 120 9-arige kinderen.

De taal als sleutel tot het hart

happy-couple-692725_1280
En zo komen we uiteindelijk uit bij de reden waarom je hoogstwaarschijnlijk als een betere minnaar wordt beschouwd. Naast je creativiteit, blijkt je meertaligheid namelijk ook een positief effect te hebben op het kunnen overbrengen van emoties. Je zou zelfs kunnen stellen dat het spreken van een andere taal de deur naar het hart opent van zij die die taal dagelijks spreken. Dat zoiets ook op een sterk emotioneel vlak als de liefde een erg positief effect heeft, zal je inmiddels duidelijk zijn. Ben je dus op zoek naar een buitenlandse liefde, zorg er dan in ieder geval voor dat je weet wat de vertaling is van ’ik hou van jou’.
Wat je misschien ook interessant vindt: