Leer perfect te zoenen met deze 12 tips
Zoenen kunnen we niet zomaar. Hiervoor hebben we enige ervaring nodig, maar een paar tips waarmee je het beter kunt doen, zijn ook zeker mooi meegenomen. Wil jij weten hoe je beter kunt worden in zoenen? Lees dan snel verder!

1. Opfrissen

zoenen-1


Het spreekt voor zich dat je je een beetje opfrist, maar veel mensen doen dit niet. Ook jij kan een slechte adem hebben, ook al denk je misschien van niet. Zorg ervoor dat je even je tanden kunt poetsen of gebruik mondwater voor een frisse adem. Hoe goed je ook kunt zoenen, wanneer je een slechte adem hebt, zul je het sowieso verpesten.

2. Zorg voor een goed moment

Dat goede moment kan voorkomen op je eerste date, maar ook pas na een paar weken. Het is de bedoeling dat je de spanning opbouwt en deze vervolgens breekt door uiteindelijk met de ander te zoenen. Vergeet niet dat je niet te lang moet wachten op dat moment. Als je pas na maanden wilt zoenen, is de ander misschien allang afgeknapt omdat het te lang duurde.

3. Gebruik je ogen

Als je gaat zoenen, heb je niet meer de optie om ook te praten. Zorg dus dat je ogen voor jou spreken. Zoen altijd met je ogen dicht, want zoenen met de ogen open is een beetje eng en werkt afleidend.

4. Laat de controle los

zoenen-4


Je moet het gewoon laten gebeuren en dus niet te hard proberen om het goed te doen. Je moet het dus loslaten en gewoon meegaan in wat er gebeurt.

5. Zoen met iemand die je leuk vindt

Velen zijn schuldig aan het zoenen van iemand die we niet eens leuk vonden. Op de dansvloer of in een bar. Als je alleen zoent met mensen die je echt leuk vindt, zijn de zoenen sowieso al beter. Teveel zoenen kan het ook saai maken en alleen zoenen met iemand die je leuk vindt, is dan veel meer bijzonder.

6. Geniet ervan!

Het is de bedoeling dat je elkaar een beetje aanvoelt wat zoenen betreft. Zorg dat je de controle een beetje loslaat en voel de ander aan om er een perfecte kus van te maken.

7. Let op je tong

zoenen-3


Tong kan het perfect maken of kan het juist vreselijk verpesten. Zo heb je mensen die hun tong veel te veel gebruiken en als het zoenen op die manier moet, doe je het waarschijnlijk nooit meer. Houd het dus beperkt en gebruik niet je hele tong, maar af en toe een beetje.

8. Wees spontaan

Iemand verrassen met een zoen kan geweldig zijn. Zorg dus dat je niet te voorspelbaar bent maar geef de ander eens plotseling een zoen.

9. Geef aandacht aan de omgeving

Een kus kan al vele malen beter worden wanneer het bij kaarsen is, in een tent plaatsvindt of wanneer je samen bij de zee bent. Je hoort van alles wanneer je zoent, en wat is er nou romantischer dan het horen van de zee?

10. Houd speeksel onder controle

zoenen-8


Net als je tong, moet je ook je speeksel onder controle houden. Zorg niet dat er een rivier van speeksel is. Een absolute afknapper!

11. Gebruik je handen

Je kunt ook je handen gebruiken om de kus beter te maken door de ander vast te pakken. Niet te hard natuurlijk, maar je handen gebruiken kan de kus nog meer bijzonder maken.

12. Laat de drank staan

Hoewel een drankje natuurlijk niet verkeerd is, is het wel zo dat de beste zoenen voorkomen wanneer je nuchter bent. Zoenen met drank op kan, maar zonder is vaak leuker en beter!
Wat je misschien ook interessant vindt: